Eten om te maken op kinderfeestjes

Tegenwoordig zijn er veel dieetwensen waar je rekening mee moet houden als je een kinderfeestje organiseert. Lactose intolerantie, gluten intolerantie en noten allergieën zijn veelvoorkomend, maar ook religieuze restricties komen natuurlijk veelvuldig voor. Vraag van tevoren aan de ouders welke soorten voedsel de kinderen echt niet mogen eten.

Als het er heel veel zijn dan lijkt het soms heel moeilijk om leuk en lekker eten te maken, maar dat hoeft echt niet. Kies dan de route van plantaardig eten. Kinderen groente laten eten is misschien een opgave maar chocolade balletjes met kokos en dadels is waarschijnlijk een stuk makkelijker. Zeker als deze balletjes tot een leuk figuur zijn gebouwd. Daarnaast is een van de favoriete gerechten van veel kinderen plantaardig, frietjes! Dat maakt de wereld al weer een stuk leuker.

Waar je eerst knakworstmannetjes maakte kan je nu makkelijk nep knakworstjes gebruiken. Het kost van tevoren even wat denkwerk over wat je gaat maken maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Doe een test eten run met je eigen kinderen om te zien of alles wel kind-approved is. De smaken van volwassenen zijn nou eenmaal anders dan die van kinderen.

Wat leuk is is om kinderen een pakketje met snoepjes of zoete hapjes mee naar huis te geven aan het einde van de dag. Dit kan je allemaal zelf maken maar je kan ook snoep bedrukken met daarop de naam van je kind en zijn verjaardag. Je kan dit zelfs ook nog als uitnodiging gebruiken, wat natuurlijk een unieke manier is van kinderen uitnodigen voor je verjaardag.

Wil je andere gepersonaliseerde items voor op een kinderfeestje kijk dan snel bij de webshop van Maxilia.nl! Ze hebben leuke spellen maar ook zakelijke items om te bedrukken. Bereid het eten voor een kinderfeestje van tevoren goed voor. Hierdoor heb je op de dag zelf over het eten in ieder geval geen stress!