Zoete aardappelen goed schrobben vòòr het snijden
De meeste mensen zijn dol op zoete aardappel vanwege de heerlijke zoete smaak, vitamines en voedingstoffen. Er zijn verscheidende manieren om zoete aardappel te bereiden. Maar voordat je er aan begint, moet je de zoet aardappel goed spoelen en schrobben onder koud water om vuil van de schil te verwijderen. Daarna snijd je de zoet aardappel in staafjes, blokjes of schijfjes zoals in het recept wordt beschreven.
Zoete aardappel met de schil in de oven doen
Wil je zoete aardappel in de oven doen zonder dat je het moet snijden? Zorg wel ervoor dat je zoete aardappel koopt die lang en dun zijn waardoor het sneller gaar wordt. Na het wassen prik je in de aardappelschil met een vork. Vervolgens bestrijk je het met olijfolie en doe je een snufje zout en peper en leg je het op een folie met beklede bakplaat. Maak gebruik van een hete oven, zet het bij 400 graden, want het kan 45 minuten tot een uur duren voordat de schil knapperig is en de binnen kant gaar is. Je kunt het eten met vlees. Ben je vegetarisch? Zet de groenten van je keuze er naast.
Gevulde en gepofte zoete aardappel
Doe de zoete aardappel in de oven nadat je het met een vork hebt geprikt en als je het bestrijkt hebt met een beetje olijf olie en je het bestrooid hebt met snufje zout en peper. Laat deze ook tot 45 minuten tot 1 uur in de oven totdat het goed gaar en zacht is van binnen. Daarna kan je het vullen met een lekkere vulling zoals een Italiaanse vulling. Een voorbeeld van een vulling is verkruimeld spek, geitenkaas of fetakaas, zure room en verse bieslook.
Geroosterd zoete aardappel kan ook!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Daarna schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes. Doe ze in een kom met een beetje zout, peper, olijf olie, kruiden van keuze zoals paprikapoeder of knoflook en meng deze samen. Laat deze voor 20 tot 25 minuten op een beklede bakplaat en schep het door.